Vad är hypnos?

”Hypnos är ett naturligt tillstånd som med tiden har blivit ett laddat ord, fyllt med mystik. Hypnos och hypnosterapi är ett naturligt sätt att komma till roten av dina problem och lösa dem på naturlig väg"

Hypnos är ett ord som väcker mycket, allt från mystiska kopplingar till att jag sett en bild eller på tv att någon gör något som den normalt inte brukar göra. Så vad är då hypnos? Det många inte vet är att hypnos är ett helt naturligt tillstånd. Tänk tillbaka på din skoltid, när du satt i klassrummet och dagdrömde. När du ”dagdrömer” är du i ett lätt hypnotiskt tillstånd. Hypnos tillståndet är någon som är helt naturligt och vi är i det minst två gånger om dagen ”Innan vi somnar och precis innan vi vaknar”

Hypnos betyder egentligen ”sömn” och härstammar från Hipnos, den grekiska guden. I motsats till vad ordet betyder, har hypnos mer att göra med ett fokuserat sinnestillstånd.

Hypnosterapi

I denna terapiform har vi filosofin att vi utgår från tre seperata sinnen. Det medvetna, undermedvetna och det omedvetna sinnet. Enligt  hypnosfilosofin så lever dessa sinnen sitt eget liv. Många människor jag möter genom mina sessioner tror att det medvetna sinnet styr det undermedvetna och det omedvetna sinnet. Om så hade varit fallet så hade vi kunna göra alla våra förändringar ganska enkelt.

”Hypnosterapi är något för dig som vill gå till roten av ditt problem”

Nedan är bara några exempel på vad som med framgång hypnosterapi kan vara hjälpsamt

Rök-eller snusavvänjning

Oro/Stress

Smärthantering

Trauma

Panikångest

Ångest

Depression

Olika fobier

Höjd rädsla

Självhat

Viktminskning

Sorg bearbetning

 

Det medvetna sinnet

Så är det vårt kortidsminne som hanterar maximalt 5 % av våra dagliga aktiviteter. Det är ett minne som är långsamt och står för det logiska och analystiska tänkandet.

Tänk dig att vårt medvetna minne är som toppen av ett isberg och under yttan finns den riktigt stora som i detta fallet är det undermedvetna

Det undermedvetna sinnet

Är alltså den delen som inte syns under vattenyttan på isberget. Det undermedvetna sinnet är tomt när vi föds. Det är här som all inlärning är lagrad och kan jämföras med en gigantisk databas. Det innehåller en oändlig kapacitet och är ett blixtsnabbt sinne. Det undermedvetna sinnet svarar för minst 95% av vår dagliga aktivitet.  Det mesta som vi lärt oss lagras här, positiva som negativa upplevelser. Dessa bortträningnar ligger utanför medveten kontroll. Säkert har du varit med om när du går i ett köpcentrum så känner du en doft, den doften drar dig tillbaka till en speciell händelse och du börja minnas i bildfragment eller känslor hur denna händelse utspelade sig.

I hypnosterapi blir det undermedvetna mer aktivt. Bortträngda minnen, de obearbetade känslorna i upplevelserna blir lättare synliga.

Det omedvetna sinnet

Är kortfattat våra instinkter och reflexer. Vi föds med det och det är det som ser till att vi andas och att hjärtat slår av sig självt. Vissa tror även också att vårt immunförsvar är lagrat här. Den som tror på tidigare existens menar att det omedvetna sinnet gör det möjligt att uttforska sina tidigare liv och kommunikation på spirituell nivå.

Det finns alltid en orsak till det som verkar inom oss, till att vi känner, agerar och reagerar på ett visst sätt. Denna orsak kan genom hypnosterapi upptäckas och åstadkomma en positiv utveckling mot ett bättre liv.

Områden som exempelvis Fobi, viktminskning, depression, självkänsla och rökning är bara en del av det som med framgång kan förändras med hypnosterapi.

Bokningar och frågor kontakta hypnos@matoppennatoppen.nu

Boka hypnossession

Lämna dina uppgifter nedan, så tar vi kontakt med dig för tidsbokning

Kontakt

Hässleholms YogaStudio Åkaregatan 19 Hässleholm
Jennica 0733 55 55 68
Björn 0736 702760
info@hlmyogastudio.se