Hypnos-och hypnosterapi 

Hypnos

Det många inte vet är att hypnos är ett helt naturligt tillstånd. 

Tänk tillbaka på din skoltid, när du satt i klassrummet och dagdrömde. När du ”dagdrömmer” är du i ett lätt hypnotiskt tillstånd. Hypnostillståndet är något som är helt naturligt och vi är i det minst

två gånger om dagen, innan vi somnar och precis innan vi vaknar.

Hypnos betyder egentligen ”sömn” och härstammar från Hipnos, den grekiska guden. I motsats till vad ordet betyder, har hypnos mer att göra med ett fokuserat sinnestillstånd.

 

Hypnosterapi

I denna terapiform har vi filosofin att vi utgår från tre separata sinnen. Det medvetna, undermedvetna och det omedvetna sinnet.

 

Nedan är bara några exempel på vad hypnosterapi kan vara hjälpsamt för:

Rök-eller snusavvänjning

Oro/Stress

Smärthantering

Trauma

Panikångest

Ångest

Depression

Olika fobier

Höjdrädsla

Självhat/dålig självkänsla

Viktminskning

Sorgbearbetning

 

Det medvetna sinnet

Så är det vårt korttidsminne som hanterar maximalt 5 % av våra dagliga aktiviteter. Det är ett minne som är långsamt och står för det logiska och analytiska tänkandet.

Tänk dig att vårt medvetna minne är som toppen av ett isberg och under ytan finns den riktigt stora som i detta fallet är det undermedvetna

 

Det undermedvetna sinnet

Är alltså den delen som inte syns under vattenytan på isberget. Det undermedvetna sinnet är tomt när vi föds. Det är här som all inlärning är lagrad och kan jämföras med en gigantisk databas. Det innehåller en oändlig kapacitet och är ett blixtsnabbt sinne. Det undermedvetna sinnet svarar för minst 95% av vår dagliga aktivitet.  Det mesta som vi lärt oss lagras här, positiva som negativa upplevelser. Dessa bortträngningar ligger utanför medveten kontroll. Säkert har du varit med om när du går i ett köpcentrum så känner du en doft, den doften drar dig tillbaka till en speciell händelse och du börja minnas i bildfragment eller känslor hur denna händelse utspelade sig.

I hypnosterapi blir det undermedvetna mer aktivt. Bortträngda minnen, de obearbetade känslorna i upplevelserna blir lättare synliga.

 

Det omedvetna sinnet

Är kortfattat våra instinkter och reflexer. Vi föds med det och det är det som ser till att vi andas och att hjärtat slår av sig självt. Vissa tror även också att vårt immunförsvar är lagrat här. Den som tror på tidigare existens menar att det omedvetna sinnet gör det möjligt att utforska sina tidigare liv och kommunikation på spirituell nivå.

Det finns alltid en orsak till det som verkar inom oss, till att vi känner, agerar och reagerar på ett visst sätt. Denna orsak kan genom hypnosterapi upptäckas och åstadkomma en positiv utveckling mot ett bättre liv.

Rekomenderar ca 2-3 stycken hypnossessioner. Pris 1250 kr/session där en session tar ca 2 timmar. 

Frågor kontakta oss Info@hlmyogastudio.se eller boka via vårt bokningssystem hlmyogastudio.touchupbooking.com/sv/Home/PublicClient?publicId=bab1f079-9db8-4614-b180-be3fb26db26d 

 

 

Kontakt

Hässleholms YogaStudio Åkaregatan 19 Hässleholm
info@hlmyogastudio.se